PRINT DIGITAL

Oferim servicii de print digital in functie de nevoile clientului. Printam pe diverse suporturi la dimensiuni mari. Suporturile media utilizate pentru producerea acestor printuri sunt: banner simpla sau dubla fata, mesh, backlit, backlit film, autocolant, autocolante speciale – window graphics si floor graphics, hartie blueback, material textil, panza steag, placi rigide.

PRODUSE PRINT DIGITAL

BANNERE MESH-URI BACKLIT BANNERBACKLIT FILM
BLUEBACKWHITEBACKPANOURI PVCAUTOCOLANTE

FINISAJE PRINT DIGITAL

TIVUIRE CAPSARE LAMINARE
---

De ce printul digital?

 • Suporturile media utilizate pentru producerea acestor printuri sunt: banner simplă sau dubla fata, mesh, backlit, backlit film, autocolant, autocolante speciale – window graphics si floor graphics, hartie blueback, material textil, panza steag, placi rigide.
 • Printurile outdoor sunt imprimate la rezolutii de 300 – 720 dpi, pentru a se obține o acuratețe a imaginii comparabila cu cea fotografica. Pentru printurile indoor, se folosesc rezolutii de 1440 dpi / 2400 dpi - calitate super foto.
 • Rezolutia digitala reprezinta o masura a claritatii sau a gradului de detaliere a unei imagini digitale (numerice). Imaginile digitale sunt forma de memorare si prelucrare a imaginilor obisnuite intr-un calculator, ce pot fi afisate sau tiparite. Rezolutia digitala se exprima numai în pixeli, fara raportare la lungime.
 • Rezolutia în dpi (dot per inch = puncte/tol) reprezinta o masura a claritatii unei imagini, care a fost produsa de un dispozitiv anume de prelucrare a imaginilor, cum e cazul mai ales pentru imprimante, scanere si ecrane. Astfel, dpi-ul reprezinta numarul de puncte tipografice ce pot fi tiparite sau afisate pe lungimea de un inch sau tol(1 inch=25,4mm): cu cat o imagine reala de o marime prestabilita are o rezolutie dpi mai mare, cu atat ea este formata din mai multi pixeli si este mai clara, oferind mai multe detalii.
 •  Mesh - print publicitar realizat prin imprimarea cu cerneala pe baza de solvent a unui material perforat compus dintr-o tesatura de poliester special dublu acoperit cu PVC alb pe ambele parti. Mesh-urile au o greutate de 270 – 360 g/mp. Mesh-urile se pot printa la orice dimensiune dorita (fasiile se lipesc intre ele), latimea maxima a unei fasii de mesh este de 3,2 m. Datorita greutatii reduse, date fiind perforatiilor realizate din turnarea PVC-ului, mesh-ul reprezinta produ- sul publicitar ideal pentru promovarea stradala a imaginii dumneavoastra la dimensiuni mari si foarte mari. Mesh-urile sunt perforate pentru a permite trecerea vantului si luminii prin ele.
 • Banner simplă fata (frontlit banner) - produs publicitar realizat prin imprimarea la o rezolutie de 300-720 dpi cu cerneala pe baza de solvent sau ecosolvent pe materialul denumit generic banner/poliplan (textil dublu acoperit cu PVC).
 • Panourile publicitare (bannere tensionate pe cadru metalic) din bannere frontlit pot sa includa (la cerere) diverse finisari: tiv, capse de prindere, gauri de vant, buzunare de prindere. Bannerele au greutati standard între 340-510 g/mp. Bannerele se pot printa la orice dimensiune dorita (fasiile se lipesc intre ele), latimea maxima a unei fasii fiind de 3,2 m.
 • Banner dubla fata (blockout) - este un material din PVC de culoare alba, cu insertie de carbon la mijloc pentru asigurarea opacitătii si evitarea suprapunerii imaginilor prin transparenţa. Bannerele blockout sunt bannerele printate dubla fata des intalnite pe strazi intre stalpi. Tot bannere blockout se folosesc si pe post de "steag" pe stalpii de pe marginea drumului. Bannerele blockout sunt foarte rezistente la socuri mecanice si intemperii si au greutatea standard de 440 g/mp. Din acest material se printeaza cu precadere bannere stradale imprimate fata-verso insa poate fi folosit cu succes si pentru alte tipuri de afisare unde este necesara printarea graficii pe ambele fete.
 • Bannere backlit - produs publicitar realizat prin imprimarea la o rezoluție de 300-720 dpi cu cerneală pe bază de solvent sau ecosolvent pe materialul denumit backlit (textil dublu acoperit cu PVC). Backlit-ul are o greutate standard de 550g/mp. Backlit bannere-le se pot printa la orice dimensiune dorită (fâşiile se lipesc între ele), lățimea maximă a unei fâşii de backlit banner fiind de 3,2 m.
 • Backlit film (printuri backlit film) - este un film de poliester transparent cu un strat mat pe spate care contribuie la obținerea unui contrast foarte mare şi o definiție foarte bună a culorii. Backlit film este folosit în 90% din cazuri pentru personalizarea feţelor casetelor luminoase. Printurile Backlit film se realizează la rezoluția de 1440 dpi / 2400 dpi - calitate super foto. Aplicațiile printurilor Backlit film cele mai comune sunt: casete luminoase, city-light, display-ere iluminate din spate, aplicații de interior.
 • Blueback - suport de hârtie mată cu spate albastru, cu opacitate mărită, rezistentă la apă şi radiațiile UV. Ideală pentru panotaj exterior de mari dimensiuni, dar şi pentru postere sau alte sisteme de afișaj. Caracteristici generale: • calitatea printului este foarte ridicată; • printul este rezistent la apa, radiații UV şi șocuri mecanice; • se poate lipi cu aracet, fără a deteriora printul; • se poate lipi peste alte afișe, fără ca imaginea sa fie afectată de cele acoperite. Hârtia blueback se folosește pentru afișaj pe panouri de mari dimensiuni (tip billboard) sau display-ere, semnalistică de interior sau de exterior. Hârtia blueback se poate printa la lăţime de 1,27 m sau 1,52m.
 • Autocolant PVC - print publicitar realizat prin imprimarea cu cerneala pe bază de solvent a materialului autocolant PVC. Autocolantul este un film din PVC printabil, cu stabilitate dimensională excelentă şi foarte rezistent la intemperii, zgâriere şi rupere. Suportul pe care se printează este din material plastic cu adeziv pe spate, tratat pentru print, pentru expu- nere la UV. Print-ul se realizează de regulă în policromie pe o singură faţă. Prin print pe autocolant PVC se pot transmite mesaje grafice şi text de dimensiuni mari şi cu o foarte bună eficienţă prin aplicare pe diverse suporturi ca automobile, bannere, panouri publicitare şi de șantier, vitrine, standuri, casete luminoase, diferite semne, decorări de vitrine, expuneri diverse. Autocolantul PVC este un produs excepțional pentru proiecte ambițioase, de calitate superioara şi cu impact vizual mare, potrivindu-se perfect unei game variate de aplicații, atât indoor, cât şi outdoor. Pentru o mai buna rezistenţă în timp se recomandă laminarea - mată sau lucioasă. Astfel tiparul este protejat împotriva intemperiilor dar şi a zgârieturilor prin aplicarea unei folii transparente. De asemenea, autocolantul poate fi decupat pe contur pe cutter plotter, pentru etichete, decorări vitrine, colantări auto, semnalistică outdoor, semnalistică indoor, retuşare bannere, personalizare obiecte.
 • Window Graphics sau One Way Vision este un autocolant PVC cu perforaţii, alb-lucios, având adezivul de culoare neagră, cu grosimea de 140 microni şi suport din hârtie siliconată, cu greutatea de 135 g/mp. Este imprimabilă cu printere de mare format, care folosesc cerneluri pe bază de solvent sau ecosolvent. Pe suprafeţe de sticlă creează spaţii de reclamă. Principala sa caracteristica este aceea ca persoanele aflate în spatele foliei pot să vadă prin ea (se poate astfel utiliza la reclamă pe autoturisme, autobuze etc.). Se poate utiliza şi pentru supraveghere (în maga- zine, supermarketuri, depozite). Avantajul acestui timp de autocolant este ca nu obstrucționează decât intr-un grad redus vizibilitatea din interiorul clădirii. Se aplică pe suprafeţe plane, rigide şi transparente (sticlă, acril, policarbonat etc.), păstrând aceeaşi vizibilitate din interior spre exterior, dar şi o imagine printată bună, privită dinspre exteri- or către interior.
 • Floor graphics / Floor sticker sau Grafică pe podea - este termenul ce reprezintă foliile autocolante printate şi lipite pe jos. Folia floor graphics este o folie PVC specială, transparentă, cu grad mare de protecție UV. Folia floor graphics are o textură specială, care asigură protecție împotriva alunecării, asigu- ra o bună protecție la umiditate, la ultraviolete şi are o foarte bună rezistenţă împotriva acțiunilor mecan- ice, astfel ca sistemul "floor graphics" poate fi folosit şi în exterior. Rezistă la marea majoritate a uleiurilor şi grăsimilor, a combustibililor, solvenților, acizilor slabi şi a sărurilor.
 • Materialul textil - este o pânză tratată special pentru printuri cu cerneală ecosolvent, pe care imprimarea se face la o calitate excepționala, astfel încât imaginile să poată fi redate în cele mai mici detalii. Se foloseşte atât indoor cât şi outdoor pentru display-ere, postere de interior, bannere şi se printează pe mașini de outdoor cu cerneală ecosolvent.
 • Pânza de steag – este 100% din poliester, cu suport. Printurile pe pânză steag sunt de o calitate deose- bită, acestea se printează la o rezoluție de 1440 dpi. Calitatea imaginilor printate pe pânză steag este foarte bună, obținută pe utilaje de print outdoor cu cern- eluri pe bază de ecosolvent, care rezistă foarte bine la intemperii şi UV. Printurile pe material pânză steag se folosesc pentru steaguri, decorare de magazine, cortine, draperii, etc. Printre avantajele materialului pentru steaguri sunt că aceste printuri nu se şifonează, nu se deșiră şi au culori foarte vii. Pânza steag are lăţimi de 1,27 m şi 1,52m.
 • Materiale rigide: forex/ komatex, plexiglas, dibond, polipropilenă, policarbonat, etc. Se pot face printuri pe orice suprafață rigidă şi plană cu grosimi cuprinse între 1 şi 10mm. De asemenea, acestea pot fi decorate cu autocolant printat şi laminat.

© Copyright 2023 Yuup Creative Design - Toate drepturile rezervate

Offline Website Builder