IMPRIMARE TRICOURI DTG - DIRECT TO GARMET

Imprimarea digitala, cunoscuta si sub numele de imprimare DTG (direct to garmet) sau imprimare "direct pe textile" este un procedeu de imprimare a tricourilor folosind o imprimanta cu tehnologie inkjet specializata. Aparuta relativ recent, aceasta metoda foloseste imprimante speciale industriale, care printeaza cu cerneluri speciale direct pe tesatura, fiind absorbita de fibrele materialului. Rezolutia si viteza acestor imprimante a crescut semnificativ in ultimi 5 ani, printurile realizate fiind cu adevarat impresionante.
In plus pre-tratamentele realizate cu utilaje speciale, dar si fixarea termica aplicata dupa imprimare, au crescut exponential rezistenta imprimeurilor, apropiandu-se de rezistenta imprimeurilor serigrafice.

Avantajele si dezavantajele printului digital (DTG)

Avantaje
 • Poate printa milioane de culori, pe diferite tipuri de tricouri. Este perfecta pentru printarea modelelor complexe, cu multe detalii sau a imaginilor/fotografiilor.
 • Printarea se face la cerere, practic se poate realiza si un singur tricou. Nu exista cantitati minime, fiind excelenta pentru printarea tricourilor personalizate
 • Termen scurt de realizare si livrare a tricourilor imprimate. Imprimarea unui tricou dureaza aprox 10 min!
 • Imprimeul este foarte fin la atingere, cerneala intrand direct in tesatura tricoului.
 • Nu este nevoie ca modelul de imprimant sa fie intr-un format special. Se pot printa imagini, poze, texte, orice!

Dezavantaje
 • Neprofitabila pentru comenzi mari (peste 30 de tricouri cu acelasi model). Serigrafia tinde sa fie mult mai potrivita pentru seriile mari, avand un cost mult mai mic per tricou.
 • Calibrarea culorilor este foarte greu de realizat. Datorita multitudini de factori care influenteaza printul final (materialul tricoului, umiditatea si temperatura mediului) vor exista intotdeauna mici diferente de culoare.
 • Marimea maxima de printare este A3, deasemenea imprimeurile pe cusaturi nu sunt recomandate
 • Printurile DTG necesita mai multa atentie la spalare
Ce pot imprima digital ?
Printul digital este perfect pentru tricourile personalizate, deoarece se poate imprima aproape orice. De la poze pana la design-uri grafice foarte complexe.
Deasemenea formatul nu este unul special, este de ajuns sa ne trimiti o poza cu o rezolutie decenta. Imprimanta noastra imprima si pe tricouri negre sau inchise la culoare, insa pentru acestea sunt necesare poze cu transparenta (format .png) sau vectori. Graficieni nostri te pot ajuta cu prelucrarea pozelor pentru printarea pe suport negru.

Costuri accesibile

Tricourile conservate prezinta un obiect de marketing inedit. Costurile de achizitie nu sunt ridicate. Costurile sunt infuentate de cantitatea dorita, numarul de imprimari si culoarea tricoului.

Produs flexibil

Produsul prezinta un grad mare de flexibilitate in ceea ce priveste personalizarea. Se pot personaliza atat produsele din interior cat si eticheta cutiei de conserva.

Termen de livrare redus

Dispunem de o capacitate crescuta de productie. Putem Livra in jur de 1000-1500 de tricouri conservate / zi. Pentru campanii de anvergura cantitatea livrata pe zi poate fi mai mare.

© Copyright 2023 Yuup Creative Design - Toate drepturile rezervate

Landing Page Creator